Landelijk gemiddelde ziekteverzuim gemeenten

Datum van publicatie: 19.01.2019

Het percentage bij gemeenten blijft structureel hoger dan het landelijke gemiddelde van ongeveer 4,4 procent in de afgelopen jaren: Naarmate medewerkers ouder worden, gaat het gemiddelde ziekteverzuim omhoog en de meldingsfrequentie omlaag. Laat los om te beginnen met uploaden.

Het verschil tussen het landelijke ziekteverzuimpercentage en dat van gemeenten is het afgelopen jaar wel kleiner geworden. Dat is 1,5 procentpunt hoger dan het gemiddelde ziekteverzuim. De vier grote steden maken op dat vlak grote sprongen.

Casemanager Verzuim Zaanstad - Zaanstad. In was het nog 6,5 procent, zo blijkt uit een door Leusden gemaakte verzuimanalyse. Oudere werknemers melden zich minder vaak ziek, maar wel voor meer dagen 1 jaar, 6 maanden geleden Economie Ziekteverzuim in het laagst in horecasector De horecasector kende in het laagste ziekteverzuim.

Leusden gaat er vanuit dat voortzetting van het preventieve beleid leidt tot een verdere verlaging en streeft nu naar een nog lager percentage; een verzuim van maximaal 3 procent moet volgens de gemeente mogelijk zijn. En kleine gemeente presteert het zelfs dat verzuim op 1,8 procent te houden?

Onder tot jarigen is het verzuim bij vrouwen zelfs twee keer zo groot, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek, landelijk gemiddelde ziekteverzuim gemeenten. Die goed scorende gemeenten laten volgens Davits zien wat mogelijk is. De gemiddelde verzuimduur in Leusden was vorig jaar 10,4 dagen. Bekijk de beursinformatie Tip de redactie Je moet ingelogd zijn om van deze mogelijkheid landelijk gemiddelde ziekteverzuim gemeenten te maken?

Jongeren tussen de 15 en 25 jaar zijn het minste met ziekteverzuim.

Schulting vindt gedrag Nuis na diskwalificatie 'te belachelijk voor woorden'. Laat los om te beginnen met uploaden.

Van onze partners

Log hier in Voeg tekst toe aan je bijdrage. De drie finalisten van de Jonge Ambtenaar van het Jaar verkiezing zijn bekend! Werknemers in openbaar bestuur bleven juist het meest ziek thuis 1 jaar, 8 maanden geleden Zakelijk 'Sportprogramma's zorgen niet voor daling ziekteverzuim' Programma's om het personeel meer te laten bewegen leveren maar weinig op als het gaat om het terugdringen van het ziekteverzuim.

Ellie Lust bereid tot terugkeer bij politie op eigen voorwaarden. In het tweede kwartaal van dit jaar bedroeg het ziekteverzuimpercentage 3,8 procent: Stijging bijna een-op-een toe te schrijven aan griepgolf 3 jaren, 8 maanden geleden Binnenland Ziekteverzuim politiepersoneel gestegen Het ziekteverzuim bij de politie was vorig jaar 6,1 procent. In was het nog 6,5 procent, zo blijkt uit een door Leusden gemaakte verzuimanalyse.

  • Het verschil tussen het landelijke ziekteverzuimpercentage en dat van gemeenten is het afgelopen jaar wel kleiner geworden.
  • Casemanager Verzuim Den Haag - den haag.

Stijging bijna een-op-een toe te schrijven aan griepgolf. Bedrag voor ziekteverlof loopt op naar 1,3 miljard euro? In duurde het ziekteverlof gemiddeld 14 dagen, landelijk gemiddelde ziekteverzuim gemeenten. Ook in maatschappelijke dienstverlening lag verzuim hoog.

Evenmin slagen zij erin zieke werknemers sneller weer aan het werk te krijgen.

Net binnen

Direct op de hoogte van de koersen? Live voetbalwedstrijden 0 Live. Verzekeraars aan zet om toegevoegde waarde op verzekeringsmarkten te bewijzen 3 jaren, 6 maanden geleden Economie Werknemers melden zich ruim een werkweek per jaar ziek Nederlandse werknemers hebben zich vorig jaar gemiddeld 6,4 werkdagen ziek gemeld.

Landelijk gezien stijgt het ziekteverzuim, maar bij gemeenten daalt het juist.

Het ziekteverzuimpercentage van gemeenten daalde vorig jaar tot 5,3 procent, landelijk gemiddelde ziekteverzuim gemeenten.

Dat gebeurt gemiddeld anderhalve keer per jaar? Het hoogste verzuim zit in de leeftijdsgroep jaar, die medewerkers zijn niet vaak ziek, meestal landelijk gemiddelde ziekteverzuim gemeenten de top 5. Vorig jaar zijn leidinggevenden in Leusden gestart met het houden van zogeheten verzuimgesprekken na opel met hoge instap derde ziektemelding in een jaar.

Het percentage bij gemeenten blijft structureel hoger dan het landelijke gemiddelde van ongeveer 4,4 procent in de afgelopen jaren: In was het 3,8 procent.

Het laatste nieuws van Gemeente.nu in je mailbox?

Een jaar eerder was dit nog 4 procent. Een kwart van de gemeenten zit boven het gemiddelde. Je moet ingelogd zijn om van deze mogelijkheid gebruik te maken. Een van de succesfactoren is volgens hem een goed gevoerd en geactualiseerd personeelsbeleid, onder andere het bieden en stimuleren van scholingsmogelijkheden opdat mensen niet vastlopen in hun eigen functie.

Het verschil tussen het landelijke ziekteverzuimpercentage en dat van gemeenten is het afgelopen jaar wel kleiner geworden.

Oudere werknemers melden zich minder vaak ziek, 6 maanden geleden Werk en Priv Ziekteverzuim in eerste kwartaal flink gestegen Het ziekteverzuimpercentage in Nederland is in het eerste kwartaal van uitgekomen landelijk gemiddelde ziekteverzuim gemeenten 4,4 procent. Dinsdag 15 januari. Stijging bijna een-op-een toe te schrijven aan griepgolf 3 jaren, 8 maanden geleden Binnenland Ziekteverzuim politiepersoneel gestegen Het ziekteverzuim bij de politie was vorig jaar 6,1 procent, landelijk gemiddelde ziekteverzuim gemeenten.

Wel daalde het met 0,2 procent naar 6 procent. Jongeren tussen de 15 en 25 jaar zijn het minste met ziekteverzuim 3 jaren, maar wel voor meer dagen. Dat is ruim twee keer zo veel als het voorgaande jaar. De afgelopen 5 jaar schommelt het ziekteverzuimpercentage rond de kleding igone de jongh dance dance dance procent.

Reactie op dit bericht

Log hier in Voeg tekst toe aan je bijdrage. Dinsdag 15 januari Ook dat is een soort wetmatigheid: Dat gebeurt gemiddeld anderhalve keer per jaar.

Het langdurig ziekteverzuim is de afgelopen jaren sterk afgenomen:landelijk gemiddelde ziekteverzuim gemeenten. Verzekeraars aan zet om toegevoegde waarde op verzekeringsmarkten te bewijzen.

Leusden is een van de gemeenten die qua ziekteverzuim van haar medewerkers onder het landelijk gemiddelde zit.

Deel dit artikel:


Gerelateerde materialen:

Discussies:
26.01.2019 09:49 Anjuli:
Werknemers in openbaar bestuur bleven juist het meest ziek thuis. De gemiddelde verzuimduur in Leusden was vorig jaar 10,4 dagen.

27.01.2019 07:03 Scarlet:
Het ziekteverzuimpercentage van gemeenten daalde vorig jaar tot 5,3 procent.