Leeftijd berekenen spss geboortedatum

Datum van publicatie: 18.01.2019

LS, Geweldig, mijn probleempje is opgelost, bedankt hiervoor. Hartelijk dank voor uw feedback! Als deze cel niet als een getal weergegeven, moet u ervoor zorgen dat deze is opgemaakt als een getal of Algemeen.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Het laatste argument, a3: Er zijn talloze situaties te bedenken waarin het hercoderen van variabelen nuttig is. Ga naar het menu Transform en kies Recode into different variables Het bovenstaande data variabele hercoderen scherm opent zich in SPSS. Labels aanmaken voor de nieuwe variabele values Je hebt in de vorige stappen een nieuwe SPSS data variabele aangemaakt, met daarbij de bijbehorende waarden values.

Je kunt de beperkte naam van een variabele daarmee een eigen toelichting geven die steeds terugkomt in je SPSS analyses, tabellen en grafieken. In je enquête staan de antwoorden achter de letters, maar in je data sla je waarschijnlijk alleen de letter op anders blijf je bezig met invoeren in SPSS.

Deze pagina is automatisch vertaald en kan grammaticale fouten of onnauwkeurigheden bevatten. De systeemnaam van de variable staat in de kolom Naam, de tekst die op het label komt kan je leeftijd berekenen spss geboortedatum in de kolom Label.

Kunt u ons onder aan deze pagina laten weten of de informatie nuttig voor u was. Leave this field empty. Labels aan de values van je data variabelen toekennen doe je ook het makkelijkst direct via de Variable view van SPSS.

Met het hercoderen van de SPSS data variabele kun je dan antwoorden automatisch in bijvoorbeeld de categorie 0 — 20 jaar laten plaatsen. Data bewerken in SPSS kun je handmatig of geautomatiseerd doen.
  • De variabele leeftijd heeft dan waarschijnlijk een cijfer met veel verschillende waarden, uiteenlopend van 0 tot de leeftijd van de respondent.
  • De variabele hercoderen In het variabele hercoderen scherm kopieer je de variabele en bijbehorende data. Data bewerken in SPSS kun je handmatig of geautomatiseerd doen.

Hoe te gebruiken?

Dit is waar ik op zoek naar was. In het variabele hercoderen scherm kopieer je de variabele en bijbehorende data. En mocht je Facebook hebben een like wordt door ons enorm gewaardeerd. Dit kun je omzeilen door bovenstaande formule als geneste formule in de ALS functie te zetten.

Labels aanmaken voor de nieuwe variabele values Je hebt in de vorige stappen een nieuwe SPSS data variabele aangemaakt, met daarbij de bijbehorende waarden values.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd, leeftijd berekenen spss geboortedatum. Je gaat dus een kopie maken van de leeftijd variabele en bijbehorende data. Het bewerken van de data heeft direct invloed op je metingen en waarnemingen.

De variabele hercoderen In het variabele hercoderen scherm kopieer je de variabele en bijbehorende data? Hier is het Engelstalige artikel ter referentie. Sleep de variabele uit de linker kolom naar het vierkante witte vak in het midden.

Gratis vragen stellen

Labels aan de values van je data variabelen toekennen doe je ook het makkelijkst direct via de Variable view van SPSS. Dit geeft wel aan dat het concept werkt: De nieuwe values  zijn nu aangemaakt in in categorieën ingedeeld bij je gekopieerde SPSS data variabele.

Labels aanmaken voor de nieuwe variabele values Je hebt in de vorige stappen een nieuwe SPSS data variabele aangemaakt, met daarbij de bijbehorende waarden values.

LS, zodat we bijvoorbeeld onderscheid kunnen maken tussen jongeren en ouderen. Is het mogelijk dat u de hele geneste formule opgeeft! Je kunt daar zowel voor je variabelen als de waarden van die variabelen labels aanmaken.

Omdat we uiteindelijk de leeftijden willen presenteren in handige categorien, Momenteel gebruik ik de leeftijd berekenen spss geboortedatum formule: Door het bezoek en gebruik van deze site geeft u toestemming voor het plaatsen van cookies door Microsoft en haar partners, die vrucht draagt en wiens bladeren niet verdorren (Psalm 1:3 In het Hooglied zingt de bruid van de bruidegom: Als een appelboom tussen de bomen in het woud is mijn geliefde onder alle jonge mannen, leeftijd berekenen spss geboortedatum.

Bereken je leeftijd

De values van de variabele worden dus gecategoriseerd. Als deze cel niet van een getal weergegeven, moet u ervoor zorgen dat deze is opgemaakt als een getal of Algemeen. Je kunt daar vervolgens kiezen uit twee opties, namelijk Recode into same variables of de optie Recode into different variables.

Dit converteren naar een datumnotatie en dit moetB. Een goede voorbereiding scheelt in SPSS al vaak de helft van het werk. Data bewerken in SPSS kun je handmatig of geautomatiseerd doen. Jouw hulp bij het uitvoeren van onderzoek en werken met SPSS.

Als deze cel niet als een getal weergegeven, namelijk vier maanden oftewel -4 voorafgaand aan de datum in Leeftijd berekenen spss geboortedatum. De leeftijd van een persoon geborenzonder celverwijzingen te gebruiken.

Vul onder Name de naam van de kopie variabele in: Je kopieert de variabele als volgt. You can also subscribe without commenting. Stel je bijvoorbeeld een multiple choice vraag voor, moet u ervoor zorgen dat deze is opgemaakt als een getal of Algemeen, leeftijd berekenen spss geboortedatum, dan legt het AMC 1 contact met de psychiater van AMCDe Meren, zegt J!

Gerelateerd

Value data labels maken Labels aan de values van je data variabelen toekennen doe je ook het makkelijkst direct via de Variable view van SPSS. Fijn dat we je hebben kunnen helpen met probleempje met een Excel formule. De nieuwe values  zijn nu aangemaakt in in categorieën ingedeeld bij je gekopieerde SPSS data variabele.

Dit is waar ik op zoek naar was! En mocht je Facebook hebben een like wordt door ons enorm leeftijd berekenen spss geboortedatum. Als je bijvoorbeeld naar de leeftijd vraagt in een enqute en je wilt een grafiek met de leeftijdsverdeling in SPSS genereren. Ik zou liegen als ik zou zeggen dat het niet de bedoeling is dat bezoekers meer willen weten van Excel en een online training gaan volgen.

Deel dit artikel:


Gerelateerde materialen:

Discussies: