Hoe werkt een telescoop uitzetter

Datum van publicatie: 15.01.2019

Dit is een omgebogen rand. Gebruik hier eventueel een waterpas bij zodat u zeker bent dat u de raamuitzetter recht monteert. Pak de schroeven van 4,0x30mm, plaats de raamuitzetter tussen het kozijn en de schroeven en draai de schroeven met de schroevendraaier stevig vast.

Op het vaste gedeelte van het kozijn is een klein rechtopstaand pennetje gemonteerd. Het bovenstaande snap ik echt niet; in beide gevallen maak je toch een driehoek? Als in de oude situatie het raam open waaide is het nog als eens gebeurt dat alleen de stijl aan de scharnierkant er nog zat en de rest op straat lag. Andersom is dat een stuk moeilijker. Hansdennekamp Geregistreerd op Berichten: Hierin stat dat de raamboom richting het scharnier geplaatst moet worden, maar ik dacht altijd dat de raamboom richting de kant waar het raam open gaat moest staan.

Bij geavanceerdere modellen kan je dit type uitzetter tevens met een sleutel op slot draaien, waardoor je de uitzetter niet naar voren kunt draaien, en dus je ook het raam niet kunt openen.

Ik ben beide versies vaak tegengekomen. Verwijder de raamuitzetter van de plek en boor de gaten circa voor met een boortje met een diameter van 2mm. Ik ga raamuitzetters plaatsen, I realize I took those detours solely because I was scared! Prik vervolgens weer met een priem of potlood door de bevestigingsgaten van de raam uitzetter.

Er bestaan verschillende types uitzetters.

Klusadvies: Plaatsen raamuitzetter

Deze pagina is voor het laatst bewerkt op 6 nov om Een raamuitzetter , -uitzetstang of -uitzetijzer is een bepaald hang-en-sluitwerk waarmee een draairaam vastgezet kan worden. Zodoende blijft het raam op de gewenste positie staan. Pepjo op 06 November , Laat het raam bij een harde wind of harde windstoten niet openstaan.

Lengte 20cm - Minimale afstand van 35mm Lengte 30cm - Minimale afstand van 35mm Lengte 35cm - Minimale afstand van 45mm Lengte 50cm - Minimale afstand van mm Lengte 55cm - Minimale afstand van mm Monteren van de raamuitzetter op het kozijn Wanneer de juiste positie van de telescopische raamuitzetter is bepaald kan er een boorgat worden aangeduid.

Het middelste scharnier beweegt stroef.

  • Fiesiekus op 22 November , Wanneer het raam op een bepaalde positie staat, kan de uitzetter op het pennetje gezet worden.
  • Dit is een omgebogen rand. Stel tot slot de remwerking van de telescopische raamuitzetter één maal goed af zodat u hier de rest van de tijd plezier van heeft.

Pak de schroeven van 4,0x40mm, hoe werkt een telescoop uitzetter, oftewel dat hij zo kort mogelijk is gemaakt en stevig is aangedraaid. Ook is het veiliger omdat zo het raam minder ver open kan. Voordat u de raamuitzetter gaat vastzetten aan het raam is het eerst belangrijk dat de raamuizetter compleet in is, plaats de raamuitzetter tussen het kozijn en de schroeven en draai de schroeven met de schroevendraaier stevig vast. Zo zit de bevestiging op het raam verder van de scharnierkant af.

Informatie Gebruikersportaal Snelcursus Hulp en contact Donaties.

Staat het product waarnaar je op zoek bent er niet tussen?

Dank voor de info ron. Hallo pepjo Dank voor je snelle reaktie! Nu snap ik iets niet in de gebruiksaanwijzing. De beperking bij de gaatjesuitzetter is dat het raam een aantal standen heeft, afhankelijk van het aantal gaatjes.

Informatie Gebruikersportaal Snelcursus Hulp en contact Donaties. Dank voor de info ron. Dan is deze klustip van Haxo perfect voor u. Gebruik hier eventueel een waterpas bij zodat u zeker bent dat u de raamuitzetter recht monteert.

Afstand tussen kozijnhoek en raamuitzetter

Voorbij het laatste gaatje zit dan een eindstop waardoor het raam niet verder kan dan, bij een netjes gemonteerde uitzetter, 90 graden. Nu snap ik iets niet in de gebruiksaanwijzing. Aan de pen zit dan ook een randje.

Zo zit de bevestiging op het raam verder van de scharnierkant af. De eerste en misschien wel belangrijkste stap is het uitmeten van de afstand tussen de kozijnhoek en de scharnier van de telescopische raamuitzetter om er zo voor te zorgen dat de raam uitzetter op een veilige manier open kan. Aan de hand van een stappenplan krijgt u de juiste begeleiding bij de montage van een telescopische raamuitzetter en tot slot krijgt u een aantal tips om de levensduur van uw raamuitzetter te behouden.

Dit is een omgebogen rand. Dan is deze klustip van Haxo hoe werkt een telescoop uitzetter voor u! Fiesiekus Vaste Beantwoorder Geregistreerd op Berichten: Hulpmiddelen Links naar deze pagina Verwante wijzigingen Bestand uploaden Speciale pagina's Permanente koppeling Paginagegevens Wikidata-item Deze pagina citeren, hoe werkt een telescoop uitzetter. Aan de pen zit dan ook een randje.

Monteren van de raamuitzetter op het kozijn

Maar het leek me zo makkelijk omdat bij de beschrijving ook de maatvoering beschreven is. Fiesiekus op 22 November , Tips Kijk voordat u een telescopische raamuitzetter koopt en monteert goed naar of deze past bij uw raam.

Voor het sluiten van het raam trek je de uitzetter helemaal naar binnen? Om dit hoe werkt een telescoop uitzetter voorkomen zit er onderaan de uitzetter meestal een kraag.

Wanneer uw raam naar buitendraaid en de raamuitzetter geschikt is voor naar binnendraaiende ramen zal het niet gaan passen.

Deel dit artikel:


Gerelateerde materialen:

Discussies:
25.01.2019 04:04 Solange:
Andersom is dat een stuk moeilijker. Ik heb ze toch maar op de "ouderwetse" manier gemonterd, anders moesten we helemaal wennen.